Första dejten med en ny kille

Första dejten med en ny kille

Att förbereda sig för en dejt är inte alltid det lättaste, speciellt om det är den första dejten. För vissa kanske det inte bara är en första dejt, utan första dejten med en kille, vilket gör det lite extra nervöst.

Om det är du som planerar dejten eller kanske inte har frågat om ha vill träffa dig än, kan det vara bra att tänka på var ni ska träffas första gången. För en första dejt kan det vara bra att börja med en promenad i parken eller en fika, något som känns neutralt. Då behöver ni inte känna att det ska vara en viss tid, samtidigt som det känns lite mer avslappnat än att träffas för en middag på en finare restaurang. Går dejten inte bra är det även lättare att avsluta en fika efter en timme än en middag. Något avslappnat och informellt är även svårare att tacka nej till. Fråga inte om han vill äta middag och gå på bio en viss dag, fråga om han vill ta en fika någon gång och sätt en dag och tid efter du redan har fått ett ja.

Som i alla sammanhang gäller det att vara uppmärksam på sin partner, det är viktigare att hålla ögonkontakt än att se vad som hänt på mobilen. Att ha sin uppmärksamhet på allt annat än killen framför dig i rummet kan gör att han inte tror att du vill vara där.

Ibland kan det kännas som om det svåraste är på hela dejten är att börja prata. Du behöver inte öppna med något storslaget. Det kan räcka med en kommentar om tröjan han har på sig eller restaurangen ni sitter i och hur du tror maten är. Ett bra trick för att hålla igång en konversation är att ställa frågor som kräver lite längre svar. Fråga till exempel inte om han växte upp i staden ni är i, fråga kanske istället vad han tyckte om området han växte upp i.

Du är inte där för att få ytterligare en killkompis, det är en dejt, flirta lite! Fråga honom om allt möjligt, hans familj jobb, vad han än verkar vilja prata om. De flesta tycker om att prata om sig själva. Håll lite koll på ditt kroppsspråk. Även om folk inte tittar efter det specifikt så tänker de på det och reagerar därefter. Korsa inte armarna och försök att se avslappnad ut. Det kommer att få honom att känna sig mer avslappnad med dig.

Dröj inte kvar efter dejten. Om du känner att ni fått slut på samtalsämnen för kvällen eller att det börjar bli sent dra, inte ut på det. Se istället till att det sista han kommer ihåg är att ni hade kul och att ni har mer att prata om. Mot slutet på dejten är det även bra (om det har gått bra) att se till att han vet att du gärna träffas igen. Om han inte redan har ditt nummer ge det till honom. Fråga inte om han vill ha det utan ge det direkt.

Laddar...